%16 Kötü Montaj

Erken rulman hasarlarının yaklaşık %16’sı rulmanın uygun olmayan şekilde (genellikle kol kuvveti ile…) montajından ve doğru montaj aletlerinden haberdar olmamaktan kaynaklanmaktadır. Bir rulmanın doğru ve uygun montaj veya demontajı uygulamaya bağlı olarak mekanik, hidrolik veya ısıl yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bakım mühendisliği uygulamalarındaki geniş bilgi birikimi ile SKF, bu işlemleri daha kolay, daha hızlı ve daha uygun maliyetli gerçekleştirecek çok geniş ürün yelpazesinde alet ve ekipmanlar sunmaktadır. Özel teknikler ve aletler kullanarak profesyonel montaj, makinanın işletme zamanını arttırmada çok önemli bir adımdır.


%36 Yetersiz Yağlama

Yetersiz yağlama Normalde conta kapaklı rulmanlar ömür boyu yağlama gerektirmemesine karşın, bunun dışındakilerde erken rulman hasarlarının yaklaşık %36’sı yanlış yağlayıcı ve yetersiz miktarda yağlamadan kaynaklanır. Kaçınılmaz olarak, yağlama problemi olan her rulman, hesaplanan normal ömründen çok önce hasara uğrayacaktır. Rulmanlar genelde makina içinde ulaşılması en zor makina elemanlarından olduğu için, ihmal edilen yağlama işlemi problemin daha da artmasına neden olur. El ile yağlamanın uygulanabilir olmadığı hallerde, optimum yağlama için SKF’nin tam otomatik yağlama sistemleri kullanılabilir. Sadece önerilen SKF gresleri, aletleri ve teknikleri kullanılarak yapılan etkin yağlama makina duruş zamanını kayda değer oranda azaltır.


%14 Kirlilik

Bir rulman, hem kendisi hem de yağlayıcısı kirlenmeye karşı koruma olmaksızın verimli çalışması mümkün olmayan hassas bir makina elemanıdır. Conta kapaklı ve imalatta gresle doldurulmuş rulmanların tüm rulmanlar içindeki oranı çok küçük olduğundan, erken rulman hasarlarının en az %14’ü kirlilikle ilgili problemlerden kaynaklanmaktadır. SKF, rakipsiz bir rulman imalat ve tasarım yeteneğine sahip bir marka olduğundan, en zorlu çalışma koşulları için dahi sizlere özel sızdırmazlık çözümleri sunabilmektedir.


%34 Yorulma

Makinaların aşırı yüklenmesi durumunda, bakımı yapılmamış veya ihmal edilmiş rulmanların yaklaşık %34’ünde erken rulman hasarı ile bunun yarattığı sonuçlar ortaya çıkar. İhmal edilmiş veya aşırı yüklenmiş rulman SKF durum izleme ekipmanları ile tespit edilebilecek bir “erken uyarı” sinyali verdiğinden, ani ve beklenmeyen rulman hasarından korunmak mümkün olur. Bu konudaki SKF ürün ailesi, önemli çalışma parametrelerinin sürekli olarak izlenmesini sağlayan elde taşımalı cihazları, kablolu sistemleri ve veri işleme yazılımlarını içerir.